Info om duo FriBerg

duo FriBerg bildades 2003 under den pågående tävlingen Smålandssolistens finalvecka. De båda musikerna i duon ville se vad man kunde göra i en duo för slagverk och saxofon, och upptäckte att det inte fanns några begränsningar.

Duon består av Joakim Berg, Marimba / Slagverk och Per Friman, Saxofoner.

Duon vill utveckla musiken för marimba alt. slagverk och saxofoner, främst för att de båda unga musikerna tycker att det är roligt, men förhoppningsvis också som en del i det yrkesverksamma livet. Kombinationen marimba och saxofon har visat sig vara alldeles utmärkt. Båda instrumenten har stor potential i så väl tonhöjd som nyans, både uppåt och neråt, och de kompletterar varandra på ett mycket behagligt sätt.

Duon har under åren genomfört en rad konserter och produktioner. Nämnas kan till exempel utnämningen ”Ung och Lovande” vid Kammarmusikförbundets biennal 2007, en direktsänd lunchkonsert i Sveriges Radio P2, inspelning för skivbolaget NAXOS och ett flertal turnéer och fristående konserter runt om i Sverige.

Duon har fått verk skrivna till sig av Andrea Lindberg  Tarrodi och Tobias Broström och söker ständigt kontakt med nya kompositörer.

I oktober 2008 släppte duon sin första skiva; ”The Sound of duo FriBerg” som innehåller duons stora spännvidd av repertoar.

Duon vill bjuda Er åhörare på ett färgstarkt fyrverkeri både musikaliskt och visuellt som Ni troligtvis inte upplevt tidigare. Så tveka inte att besöka en av duo FriBerg´s konserter eller höra av er om ni vill boka duo FriBerg.

/
duo FriBerg