Info om duo FriBerg

duo FriBerg är en kammarmusikensemble som varit aktiv och aktuell i mer än 10 år. Under åren har duon genomfört en rad spännande konstnärliga projekt och 2014 blev duon mottagare av Kungliga Musikaliska Akademiens ensemblestipendium.

duo FriBerg består av Per Friman - Saxofoner och Joakim Berg - Slagverk. Båda med diplomutbildningar från musikhögskolorna i Stockholm respektive Malmö.

Konserter för kammarmusikföreningar och musikfestivaler, fristående konserter och barnproduktioner har varvats med en rad kyrkoturnéer. SRP2 har sänt ett antal av duons projekt och duon har gett ut en egen skiva under namnet ”The sound of duo FriBerg”. Duon har också gett framträdanden som solister framför orkestrar av olika slag samt medverkat i kammarmusikförbundets biennal ”Ung och lovande”.

Att aktivt samarbeta med levande tonsättare har varit ett självklart inslag i duons vardag, och detta har resulterat i flera uruppföranden av ny musik. Tonsättare som Tobias Broström (SWE), Andrea Tarrodi (SWE), Molly Kien (USA), Daniel McCarthy (USA) och Thomas Liljeholm (SWE) med flera har skrivit verk direkt för duon. Just nu har duon en beställning hos Staffan Storm (SWE).

Förutom ny musik har duon intresserat sig för att bygga upp en stor repertoar av transkriptioner av klassisk musik. Duon framträder vid konserter antingen med enbart originalverk eller med ett sammansatt program innehållandes både nyskriven och transkriberad musik. Båda programformerna har varit mycket uppskattade. duo FriBerg genomför också verksamhet för barn och unga.

Duon vill bjuda Er åhörare på ett färgstarkt fyrverkeri både musikaliskt och visuellt som Ni troligtvis inte upplevt tidigare. Så tveka inte att besöka en av duo FriBerg´s konserter eller höra av er om ni vill boka duo FriBerg.

/
duo FriBerg