Info om Joakim Berg - Slagverk

Joakim BergJoakim Berg, född i Alvesta 1981, har ägnat hela sitt liv åt slagverk i alla dess former. Han har fått sin musiker- och diplomutbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där han studerat för Lennart Gruvstedt. Sedan 2006 är Joakim anställd som slagverkare i Marinens Musikkår i Karlskrona. Parallellt arbetar han med sin solo- och kammarmusikkarriär.

2003 vann Joakim tävlingen Smålandssolisten som arrangerades av Smålands Musik & Teater och 2006 fick han ta emot andra pris i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker. Han har gjort soloframträdanden med flera professionella orkestrar bland annat Musica Vitae, Jönköpings sinfonietta och Marinens Musikkår.

Förutom solokarriären är han också en mycket efterfrågad kammar- och orkestermusiker. Joakim har även uppträtt på världens största Slagverksfestival PASIC i USA samt hörts och setts i Sveriges Radio P2 och i SVT och TV4.

Ett flertal stipendier har också tilldelats honom, till exempel Kungliga Musikaliska Akademiens stora stipendium, Alvesta och Växjö kommun, Landstinget i Kronoberg.


Läs mer om Joakim på www.joakimberg.nu