Info om Per Friman - Saxofoner

Per Friman, född i Växjö 1984, är en av Sveriges främsta saxofonister, vinnare av en rad tävlingar och stipendier, däribland Kunglinga Musikaliska Akademien, Kammarmusikfestivalen i Båstad, Växjö kommun, Landstinget i Kronoberg och nu senast Stora Ensos Bruksstipendium genom en konsert under Musik vid Siljan.

Redan som 17-åring antogs Per på Kungliga Musikhögskolan i Stockholms musikerlinje, där han studerade för professor Christer Johnsson.

Per inriktar sig mest på klassisk musik och brinner för den klassiska saxofonen. Som solist har han gjort ett större antal konserter med professionella orkestrar, bl a turnerande med den välrenommerade stråkorkestern Musica Vitae samt konserter med Jönköpings Sinfonietta och SAMI Sinfonietta. Per har även framträtt vid konserter som direktsänts av Sveriges Radio P2 och i TV och finns representerad på skivbolaget NAXOS.

Parallellt med duo FriBerg och solistkarriären är Per medlem i Svenska Saxofonkvartetten, den främsta i Sverige av sitt slag. Per är även anställd i Arméns Musikkår sedan 2006.

Läs mer om Per på www.perfriman.com