Info om Per Friman - Saxofoner

Per Friman (född i Växjö) är en utav Sveriges främsta saxofonister. Sedan 2002 bor han i Stockholm där han är verksam som saxofonist.

Per har gett ett flertal solokonserter tillsammans med professionella orkestrar som till exempel Musica Vitae, Jönköpings Sinfonietta och SAMI Sinfonietta, samt även med ett större antal amatörorkestrar runt om i landet.

Utöver solistuppdragen är Per en mycket anlitad och eftertraktad kammar- och orkestermusiker. Han ingår ibland annat Nya Svenska Saxofonkvartetten (en saxofonkvartett i absolut världsklass) och duo FriBerg (en nutida kammarensemble).

Många utav Pers framträdanden har sänts i SVT och i Sveriges Radio (SR), och han finns representerad på skivbolaget NAXOS. 2011 släpptes Pers debutskiva ”FRÅN DET ENA TILL DET ANDRA” innehållandes blandad musik med en viss anknytning till Småland.

Per har vunnit en mängd stipendier och priser bl.a. Unga Talanger vid Kammarmusikfestivalen i Båstad, Sankt Siegfrieds Gilles Musikstipendium, Ingemar Nordströmsstipendiet, Landstinget i Kronoberg Kulturpris, Växjö Kommuns Kulturpris, deltagande vid Solistpriset vid ett antal tillfällen, pristagare i Ljunggrenska Tävlingen i Göteborg 2010, samt erhållit fullt stipendium från Kungliga Musikaliska Akademien.

Läs mer om Per på www.perfriman.com